Kuličky, které skutečně léčí!

29. 10. 2011 11:49
Rubrika: Modlitba | Štítky: tema:ruzenec2011

Znám jeden opravdový, univerzální lék, který funguje, pokud v něj věříte zcela a bez výhrad.

Ten lék se jmenuje Růženec.

Když jsem byla malá, ještě jsem úplně nechápala, tu odlišnost naší rodiny od ostatní většiny rodin v našem okolí. Na světě bylo tolik zajímavějších věcí, než modlitba a chození do toho studeného kostela. Byla tam zima a kázání bylo tak dlouhé, stejně jsem mu vůbec nerozuměla a vůbec celý obřad byl tak hrozně dlouhý a přitom v televizi běžely pohádky a já zase uvidím až konec a možná ani ten ne, když si potom maminka bude zase se všemi povídat. Navíc k tomu všemu, když ještě nastal říjen, na který jsem se vždy tak hrozně netěšila, museli jsme každý večer odříkávat tu děsně dlouhou modlitbu.

Říkala jsem si, když budu třeba dělat, že jsem hrozně unavená, vytratím se hned po večerníčku, tak na to snad zapomenou a já si budu zatím tajně hrát, a když se náhodou rosvítí na schodech (tzn. v dětském překladu - pozor, táta jde!), budu dělat, že spím. Kdepak, naši už znali ty naše léčky!

Růženec byl v mých dětských očích něčím, co mě obtěžovalo, něměla jsem ho ráda, nic mi neříkal, nerozuměla jsem mu.

Můj pohled na něj se změnil až v pubertě. Tehdy jsem teprve začala pociťovat váhu a cenu této úžasné modlitby.

Když mi bylo nejhůř, když jsem si nevěděla rady se svými pocity a bolavým srdcem, teprve tehdy jsem začala vnímat a utíkat se k této modlitbě. A to byl ten okamžik, kdy se na mě začali projevovat blahodárné účinky tohoto léku.

Vím, že to třeba není úplně správné, a že modlitba růžence nemůže nahradit účast na mši svaté, ale když jsem někdy z nějakého důvodu, hlavně důvodu nemoci nemohla do kostela, modlila jsem se Růženec. Věděla jsem, že není víc, než svaté přijímání, ale pro mě to byla ta nejlepší náplast, ten nejlepší lék, ta nejlepší záplata na prázdné místo, které zůstávalo vždy, když člověk nemohl mši.

Ještě větší a intenzivnější prožitek z růžence jsem potom měla, když jsem jela v roce 2000 na SDM do Říma. Jet s růžencem za svatým otcem, za tím, který ho má tak rád, nádherný pocit.

Nejhlubší a nejpevnější kořeny však do mě Růženec zapustil, a s tím se mnou jistě mnozí budou souhlasit, až v Medzugorji. Vidět, jak se každý den na jednom místě před mší svatou modlí všechny růžence tolik tisíců lidí, tolik lidí na kolenou, tolik skloněných hlav, tolik zavřených očí, pohybujících se úst, tolik nejrůznějších RŮŽENCŮ! Nádhera.

Velmi intenzivní prožitek je například modlitba Růžence na Podbrdu, kde jsou jednotlivá tajemství vytesána do kamene. Cestu na místo zjevení si tak můžete zpříjemnit modlitbou růžence se zastaveními a rozjímáním u vyobrazených tajemství. Nejedno svědectví vypovídá, že nemocní lidé byli uzdraveni cestou na Podbrdo a já si troufám říct, že právě i skrze modlitbu Růžence se lidem může dostat tohoto daru a zázraku od Boha a panny Marie.

Hezké a originální vyobrazení je také Růžence Světla, který se můžete pomodlit a rozjímat u jednotlivých obrazů tajemství cestou k soše vzkříšeného Krista.

Jak tedy schrnout celou tuto moji myšlenku, abych se tu zase nerozvášnila a nenapsala román na pokračování, který by nikdo nechtěl číst.

Všechny modlitby jsou cenné, krásné a učinné. Nechci tady opravdu snižovat váhu jakékoli motlitby, ale Růženec má přece jen takové zvláštní tajemné kouzlo. Je to lék na bolavou duši, na zlomené srdce, na smutek, na cokoli. Podobné účinky modlitby pro mě má pak ještě Korunka k Božímu milosrdenství, ale to bychom byli už u jiného tématu.

Růženec není ale jen lékem na bolest, protože není nic krásnějšího, než když je Vám dobře a modlíte se s radostí v srdci, to je teprve zážitek. Dřív jsem jezdila autem do práce s rádiem na plné pecky, abych se trochu probudila a cesta mi lépe utíkala, protože mi trvá přibližně půl hodiny. Během dne jsem pak někdy těžko hledala čas na růženec. Já praštěná! Že mě to nenapadlo dřív. Teď si cestu do nebo z práce bez modlitby Růžence neumím už ani představit. Cesta mi tak krásně uteče a den začínám s úsměvem na rtech a po práci se zase úžasně uklidním, všechny ty nahromaděné starosti z práce rázem odplavou.

Děkuji všem, kteří měli chuť, čas a odvahu, přečíst si tyto řádky. Doufám, že tok mých myšlenek dává alespoň trochu smysl. Bohu díky!

P.S.: A ještě abych nezapomněla, Růženec je výborný lék na nespavost! Pokud nemůžete usnout, začněte se modlit Růženec a spíte, ani nevíte jak! :-D

 

 

 

Zobrazeno 2494×

Komentáře

Simona Procházková (Delfinium)

Terezko, dík! Moc dobře jsi to napsala.

martak

jooo, tak s tím lékem na nespavost mám bohatou zkušenost!:D...ale Bohu díky, nejen s ní;)

Lenochod

děkuji moc, nádherný článek

Tereza Šebestová

já moc děkuji :)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz